31°C
Mostar 34°C
Tuzla 33°C
Banja Luka 31°C
Bihać 29°C

15.06.2024 / 13:57 Ekonomija - Premijer FBiH

Nikšić: Online fiskalizacija ključna za set fiskalnih zakona

Nikšić: Online fiskalizacija ključna za set fiskalnih zakona
Nermin Nikšić (Foto: Fena)
Premijer FBiH Nermin Nikšić izjavio je da Federacija ima prostora da se dodatno zaduži, no da to nikako neće biti za popunjavanje budžetskih rupa, najavivši pritom i borbu protiv sive ekonomije koju će, kako kaže, nastojati smanjiti na najmanju moguću mjeru.

"Nećemo sigurno ići u nova zaduženja kako bismo popunjavali budžetske rupe. Federacija BiH ima prostora da se zaduži i da opet ostane među najmanje zaduženim u regionu, ali ćemo ta zaduženja koristiti samo za izgradnju infrastrukturnih projekata.", kaže Nikšić.

Dodaje da "budžetske rupe planiraju sanirati online fiskalizacijom, smanjivanjem sive zone".

"Sasvim je jasno da izbjeći sivu zonu neće biti moguće u potpunosti, ali ćemo to svesti na najmanju moguću mjeru. Set fiskalnih zakona je najvećoj mjeri završen i na taj nivo moramo dovesti i fiskalizaciju. Neodgovorno bi bilo bez toga ući u avanturu smanjivanja doprinosa. Vrlo je važno imati komunikaciju sa ljudima iz struke kada je riječ o ovim strateškim opredjeljenjima Vlade, a posebno je motivirajuće dobiti podršku za to. U provedbi najvažnijih reformi koristit ćemo resurse struke", rekao je Nikšić.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo