14°C
Mostar 20°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 16°C

24.07.2024 / 08:17 Muzika i Film - Sarajevo

Španskoj glumici Mireli Balić uručena nagrada OFF-a za najbolju žensku ulogu u serijama

Španskoj glumici Mireli Balić uručena nagrada OFF-a za najbolju žensku ulogu u serijama
Foto: FENA

Uoči specijalne projekcije filma "Jan" u Pozorištu mladih u Sarajevu španskoj glumici Mireli Balić uručena je sinoć nagrada Telemach Omladinskog Film Festivala Sarajevo (OFF) za najbolju žensku ulogu u serijama.

Nagradu joj je uručio ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda.

Balić je do sada snimila nekoliko filmova i serija, a najveću popularnost stiče u globalno popularnoj španskoj seriji "Elite" u produkciji Netflixa.

Budući da su joj roditelji porijeklom iz Srbije, odnosno Hrvatske, Balić kaže da se posebno raduje dolasku Sarajevu. Poručila je da nagradu posvećuje baki i didi.

- Hvala Sarajevo. Sretna sam i uzbuđena. Imam tremu. Posebno mi je drago što je ova nagrada na našem jeziku. Znam da će me baka i dida ružiti zbog padeža - rekla je Balić.

Popularna glumica u Sarajevo je doputovala kasno sinoć, a nakon obilaska festivalskih lokacija i brojnih intervjua dan je iskoristila za gurmanske užitke.

- Mirela je u potpunosti opravdala nagradu koju smo joj dodijelili. Ona je mlada, uspješna i talentovana glumica. U njoj vidimo vrijednosti OFF-a - umjetničku razmjenu mladih filmskih stvaralaca, promociju talentovanih glumaca i reditelja, solidarnost i afirmaciju ljudskih prava kroz filmsku umjetnost - rekao je direktor Telemach Omladinskog Film Festivala Kenan Musić.

Posjetioce festivala čekaju još tri dana prepuna filmskih i muzičkih događaja, saopćeno je iz OFF-a.

 

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo