14°C
Mostar 20°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 16°C

26.07.2024 / 23:52 SHOW - Nakon duge pauze

Celine Dion zatvorila ceremoniju otvaranja Olimpijskih igara

Celine Dion zatvorila ceremoniju otvaranja Olimpijskih igara
Foto: X
Pjevačica Celine Dion nastupila je na otvaranju Olimpijskih igara u Parizu. Zapjevala je u dugoj bijeloj haljini s Eiffelovog tornja, a nastup je ispraćen velikim pljeskom publike. Otpjevala je pjesmu francuske pjevačice Edith Piaf, L’Hymne à l’amour.

Pjevačica je u ponedjeljak stigla u hotel Royal Monceau u blizini Champs-Élyséesa, gdje je odsjela i Lady Gaga koja je nastupila na početku ceremonije.

I prije nekoliko dana, francuski predsjednik Macron dao je naslutiti da će pjevačica nastupiti na ceremoniji.

"Bila bi sjajna vijest da nastupi na ceremoniji na rijeci Seini u srcu francuske prijestolnice. Ona je velika umjetnica", rekao je Macron za France 2 TV.


Kanađanka, jedna od najpoznatijih pjevačica francuskog govornog područja svih vremena, boluje od rijetke autoimune bolesti i već godinama nije nastupala.

Dion, čiji je najveći hit My Heart Will Go On, objavila je u decembru 2022. da joj je dijagnosticiran sindrom ukočene osobe. Nedavno je u TV intervjuu podijelila da to stanje može uzrokovati grčeve mišića bilo gdje u tijelu, zbog čega se primjerice događa da joj se ruke ili stopala smrznu. Ima problema s hodanjem i pjevanjem.

Celine je ranije kazala da bi njen povratak na pozornicu mogao biti u Francuskoj.

"Odabrala sam da ću raditi cijelim tijelom i dušom, od glave do pete, uz svoj liječnički tim. Želim biti najbolja što mogu. Moj cilj je ponovo vidjeti Eiffelov toranj", rekla je u aprilu za Vogue France. Celine je već nastupala na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine, kada je otpjevala The Power of Dream. Ceremoniju je pratilo 3.5 milijardi ljudi širom svijeta.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo