13°C
Mostar 19°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 17°C
Bihać 16°C

27.07.2024 / 08:15 Fudbal - Loš početak

Thiago Motta doživio katastrofu na trenerskom debiju za Juventus

Thiago Motta doživio katastrofu na trenerskom debiju za Juventus
Foto: X
Novi trener Juventusa Thiago Motta započeo je svoj mandat na klupi kluba iz Torina neočekivanim i visokim porazom u prijateljskoj utakmici.

Juventus je u duelu sa njemačim drugoligašom Nurnbergom poražen sa čak 3:0, što je velika opomena pred nastavak priprema i novu sezonu u Seriji A i Ligi prvaka.

Prvi prijateljski susret Juventus je igrao u Njemačkoj na stadionu Max-Morlock, a s obzirom da je riječ o prijateljskom susretu, Juve je od prve minute započeo u kombinovanom sastavu koga su svejedno činile zvijezde Tiago Djao, Di Gregorio, Locatelli, Miretti i novo pojačanje Khephren Thuram.

Susret je loše počeo za igrače kluba iz Torina, Caspar Jander je već u 19. minuti doveo Nurnberg u vodstvo što je bio rezultat prvog poluvremena, a na početku drugog poluvremena Motta je izmijenio cijelu ekipu, priliku za igru su između ostalih dobili Vlahović, Perin, Weah, Cambiaso i Fagioli.

Mogao je Juve do poravnanja, ali Vlahović nije iskoristio jedanaesterac u 72. minuti, a kazna je stigla petnaestak minuta kasnije. Dustin Forkel je postigao gol za 2:0, a Tim Janisch je u finišu susreta postavio konačnih 3:0.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo