7°C
Mostar 14°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 8°C

28.08.2024 / 15:59 Vijesti iz ZDK - ZDK

Salčinović i Patković u posjeti JU Zavod za bolesti ovisnosti

Salčinović i Patković u posjeti JU Zavod za bolesti ovisnosti
Foto: Press služba ZDK

Ministrica zdravstva Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) dr. Aida Salčinović i predsjedavajući Komisije za mlade Skupštine ZDK-a Eniz Patković, u sklopu Programa obilježavanja Dana Zeničko-dobojskog kantona, danas su upriličili posjetu Javnoj zdravstvenoj ustanovi Zavod za bolesti ovisnosti Zeničko-dobojskog kantona.

Zajedno sa direktorom Zavoda dr. Amirom Čustovićem, ministrica je obišla Odjeljenje za ambulantni tretman, kojom prilikom je upoznata sa organizacijom rada, materijalnim i ljudskim reursima ove zdravstvene ustanove.

- Kao prva ustanova ovog tipa, koja je dobila akreditaciju za kvalitet i sigurnost u zdravstvu od strane Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u FBiH (AKAZ), a koja je uspješno obavila i reakreditaciju, Zavod za bolesti ovisnosti je primjer kako jedan profesionalan i domaćinski pristup u rukovođenju ustanovom neizostavno rezultira izvrsnim poslovnim rezultatima - istakla je ministrica Salčinović.

Iskazala je punu podršku u daljem radu ove ustanove, a kao pozitivnom primjeru u ostvarivanju zdravstvene zaštite pacijenta ali i zdravstvenog profesionalca, u znak zahvale i priznanja uručila je direktoru u ime Vlade Zeničko-dobojskog kantona, simboličan poklon, prepis Povelje Kulina bana kao jedan od najvažnijih dokumenata bosanskohercegovačke historije, navedneo je iz Press službe ZDK.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo