22.10.2024 / 14:21 Politika - MVP BiH

Konaković sutra sa Grlić Radmanom i Colominom

Konaković sutra sa Grlić Radmanom i Colominom
Elmedin Konaković / Vijesti.ba

Ministar Elmedin Konaković sastat će se sutra u odvojenim susretima sa ministrom vanjskih i europskih poslova Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom te zamjenikom pomoćnika generalnog sekretara NATO-a Javierom Colominom

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković sastat će se u srijedu, 23. oktobra 2024. godine, u 11:00 sati sa ministrom vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom.

U Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine održat će se tête-à-tête sastanak ministra Konakovića i ministra Grlić Radmana, nakon čega će uslijediti sastanak delegacija Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske sa početkom u 11:15 sati.

Susret ministra Konakovića sa delegacijom NATO-a, koju će predvoditi zamjenik pomoćnika generalnog sekretara za politička pitanja i sigurnosnu politiku Javier Colomina, predviđeno je da se održi u 12:00 sati.

Medijima će biti omogućeno snimanje protokolarnog dočeka i početka sastanaka, te je potrebno da snimatelji i fotoreporteri dođu u Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Musala br. 2, do 10:50 sati.

Izjave za medije nisu predviđene.

Nakon sastanaka bit će poslano saopćenje za javnost.

Sastanci će biti održani na marginama “NATO Partnerskog 360 Simpozija 2024”, čiji je domaćin Bosna i Hercegovina.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo