15°C
Mostar 18°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 19°C
Bihać 14°C

29.03.2024 / 14:37 Crna hronika - Uhapšena četiri maloljetnika

Učenik iz B. Gradiške donio pištolj u školu, planirao pljačku sa drugovima

Učenik iz B. Gradiške donio pištolj u školu, planirao pljačku sa drugovima
Foto: Arhiv

Policijski službenici Policijske uprave Bosanska Gradiška danas su uhapsili četiri maloljetnika zbog postojanja osnova sumnje, da su počinili krivično djelo Dogovor za izvršenje krivičnog djela.

Naime, nastavljajući rad po prijavi a vezano za maloljetnog učenika koji je donio startni pištolj u školu, policijski službenici su došli do saznanja, da je maloljetnik donio pištolj u školu kako bi isti predao drugim maloljetnicima u svrhu izvršenja imovinskih krivičnih djela.

O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se nakon kompletiranja predmeta dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, protiv četiri maloljetnika.

Na osnovu prethodno navedenih okolnosti, u srednjoj školi u B. Gradišci, danas je održan sastanak multisektorskog tima, na kojem je prisustvovalo rukovodstvo škole, predstavnik Centra za socijalni rad, predstavnik Centra za mentalno zdravlje kao i predstavnici Policijske uprave Bosanska Gradiška, kako bi svako preduzeo mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo