31°C
Mostar 34°C
Tuzla 33°C
Banja Luka 31°C
Bihać 29°C

01.06.2024 / 15:13 Rukomet - Odlazi sa trofejom

Nikola Karabatić u velikom stilu završio klupsku igračku karijeru

Nikola Karabatić u velikom stilu završio klupsku igračku karijeru
Foto: PSG
Francuski rukometaš Nikola Karabatić i službeno se oprostio od klupske igračke karijere sa novim naslovom u svojoj vitrini punoj trofeja.

PSG je sinoćnjom pobjedom 39:36 protiv Aixa u posljednjem kolu francuskog prvenstva osvojio svoj 11. naslov u historiji, a čak deseti zaredom. Ovom su se titulom direktno kvalifikovali za grupnu fazu Lige prvaka iduće sezone.

Parižanima je trebala pobjeda jer se prvenstvo odlučivalo baš u ovom posljednjem kolu, a završili su s bodom više od drugoplasiranog Nantesa, koji je s 36:32 svladao Nimes, ali u konačnici su ostvarili pirovu pobjedu jer im je za naslov bio neophodan kiks rukometaša iz francuske prijestolnice.

Osim utakmice koja je imala izuzetan rezultatski značaj, posljednje kolo ove sezone u francuskom prvenstvu oprostilo se od legende rukometa. Nikola Karabatić je odigrao svoju posljednju klupsku utakmicu u karijeri, a završio ju je na najbolji mogući način, 16. prvenstvenim naslovom u Francuskoj.

Još su ostale Olimpijske igre, a onda će reći zbogom profesionalnom igranju rukometa. Za Francusku nastupa od 2002. godine, a u 356 utakmica ubilježio je 1293 pogotaka, uz brojne medalje i uspjehe.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo