31°C
Mostar 34°C
Tuzla 33°C
Banja Luka 31°C
Bihać 29°C

09.06.2024 / 21:37 Rukomet - U pravom spektaklu

Rukometaši Barcelone osvojili titulu prvaka Evrope

Rukometaši Barcelone osvojili titulu prvaka Evrope
Foto: Barca Handbol

Rukometaši Barcelone u fantastičnom finalu Lige prvaka savladali su danski Aalborg rezultatom 31:30 i tako osvojili titulu klupskog prvaka Evrope.

Katalnonci su se u finale Lige prvaka plasirali savladavši Kiel, dok su igrači Aalborga savladali Magdeburg.

Barcelona je pred hiljadama svojih navijača u Kölnu svoju korist privela pravu dramu koja je od prvog do posljednjeg minuta garantovala uzbuđenja svim gledateljima.

Poluvrijeme je završeno rezultatom 15:15, a prvu osjetniju razliku Barcelona je napravila pet minuta prije kraja kada je otišla na plus tri.

Uspjeli su Danci napraviti dobru seriju i unijeti neizvjesnost u duel, ali se na kraju Barcelona uspjela odbraniti u napadu u kojem je Aalborg imao šansu za poravnanje i produžetke.

Francuzi su bili najefikasniji u Barceloni i donijeli su danas pobjedu, a to su Melvin Richardson s osam, Dika Mem sa sedam te Timothey N'Guessan sa šest golova. Kod Aalborga je Mikkel Hansen postigao osam pogodaka.

To je za Barcelonu čak 12. trofej u Ligi prvaka, čime je katalonski gigant i rekorder u takmičenju. S druge strane, Aalborg će i dalje čekati svoj prvi trofej.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo