31°C
Mostar 34°C
Tuzla 33°C
Banja Luka 31°C
Bihać 29°C

07.06.2024 / 14:37 Rukomet - Kantonalni ministar

Magoda ugostio rukometaše 'Bosne': Ostvaren zacrtani cilj i povratak u društvo najboljih

Zahvaljujući izuzetnoj finansijskoj podršci Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, te radu i predanosti menadžmenta i igrača tokom protekle sezone, Omladinski rukometni klub "Bosna" je trijumfalno kročio nazad u vrhunski rang takmičenja - Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Uzimajući u obzir da je RK ”Bosna” ponovo u društvo najboljih, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda ugostio je protekle sedmice članove stručnog štaba i igrače Rukometni klub "Bosna".

"RK 'Bosna' predstavlja najtrofejniji sarajevski rukometni klub, čija se historija isprepliće s bogatstvom sportskog naslijeđa našeg grada. Raduje me što su naši mladi sportisti nastavili ovu izvanrednu tradiciju i s ponosom vratili klub tamo gdje pripada - u sami vrh bosanskohercegovačkog rukometa. Čestitam vam na ovom izuzetnom uspjehu i želimo vam još mnogo sportskih trijumfa u budućnosti", poručio je ministar Magoda.

Pohvalio je i činjenicu da se rukometna publika vratila u dvoranu "Ramiz Salčin", kako bi bodrila "Bosnu" tokom protekle sezone.

Rukometaši "Bosne" zahvalili su ministru na kontinuisanoj i nesebičnoj podršci, te obećali da će i u Premijer ligi Bosne i Hercegovine ostaviti srce na terenu, te što bolje predstaviti svoj klub i grad.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo