31°C
Mostar 34°C
Tuzla 33°C
Banja Luka 31°C
Bihać 29°C

08.06.2024 / 13:52 Rukomet - Učestvuje sedam ekipa

MRK Goražde domaćin završnice državnog prvenstva za mlađe kategorije

MRK Goražde domaćin završnice državnog prvenstva za mlađe kategorije
Foto: Arhiv

Utakmicom MRK Goražde – HRK Međugorje, u gradu na Drini danas je počela završnica državnog prvenstva BiH u kategoriji dječaka 2009. godište i mlađi, a za status najboljeg borit će se sedam ekipa.

Pored domaćina na prvenstvu učestvuju timovi Čelik Junior Zenica, Izviđač Ljubuški, Bosna Visoko, Zrinjski Mostar, te Međugorje i Kozarska Dubica, a turnir će trajati dva dana.

Domaćini, MRK Goražde očekuju plasman u sami vrh.

- Momci ako budu igrali na nivou kako oni to znaju, očekujemo svakako jednu od medalja i vjerujemo da ćemo naš klub i grad predstaviti u najboljem svjetlu. Nadamo se da će svi učesnici prvenstva otići zadovoljni – kazala je etrenerica omladinskih selekcija MRK Goražde Nermana Osmanagić.

HRK Međugorje na prvenstvo je došao sa jednim respektabilnim sastavom i zadovoljni su što su odmah bili na parketu, kako bi na najbolji način osjetili atmosferu za neke od narednih utakmica.

- Najmanji smo sigurno klub na završnici državnog prvenstva i došli smo da pokažemo da znamo igrati rukomet i da ćemo se boriti sa puno većim klubovima. Očekujemo dobru podršku publike i nadamo se dobrom rezultatu – kazao je trener Ivan Stojić.

Svečano otvaranje bit će upriličeno večeras, a finale je na rasporedu sutra od 14 sati.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo