14°C
Mostar 20°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 16°C

22.07.2024 / 16:39 Zanimljivosti - U raznim izdanjima

Pogledajte AI video: Svjetski lideri na modnoj pisti

Pogledajte AI video: Svjetski lideri na modnoj pisti
Foto: Screenshot

Elon Mask je podijelio snimak generisan vještačkom inteligencijom u kom svjetski lideri šetaju modnom pistom u raznim odjevnim kombinacijama.

Mask je ovog puta premašio samog sebe u integrisanom videu uz pomoć vještačke inteligencije, svjedoci modni spektakl u kome učestvuju svjetski moćnici i političari.

Reviju je, u ovom izvođenju, otvorio papa Franja u bijeloj perjanoj jakni uz kaiš zlatne boje noseći palicu sa krstom na vrhu. Zatim na pistu izlazi rusko predsjednika Vladimira Putin u „Louis Vuitton” haljini duginih boja, da bi potom na sceni bio američki predsjednik Joe Biden koji je u kolicima i nosi kamuflažno odijelo.

Sam Mask je predstavljen u toplesu, zatim šeta sa tregerima u „X” znaku, dok je možda najintrigantiji snimak bivšeg predsjednika SAD Donalda Trump u narandžastom zatvorskom odijelu.

Sjevernokorejski lider Kim Jong-un je u trendi rep fazonu, kineski predsjednik Xi Jinping je neformalno odjeven u odjeću sa printom medvjedića, dok direktor „Mete” i Maskov rival Mark Zuckerberg šeta pistom u zelenom odijelu gušterske kože.

Modnu reviju začinili su i Barak Obama, Kamala Harris, Justin Trudo, Bill i Hilary Clinton, Jef Bezos, Bill Gates...

(Vijesti.ba)

Izdvajamo