14°C
Mostar 20°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 16°C

23.07.2024 / 13:01 Fudbal - Joseph Amoah

Fudbaleru Željezničara se izgubio svaki trag, niko ne zna šta se dešava

Fudbaleru Željezničara se izgubio svaki trag, niko ne zna šta se dešava
Foto: Damir Hajdarbašić, FK Željezničar
Fudbaler iz Gane Joseph Amoah (22) misteriozno je 'nestao' sa Grbavice nakon što mu je istekao ugovor sa Željezničarom.

Nakon završetka sezone u Wwin ligi, Amoah je poput ostalih fudbalera Željezničara otputovao na ljetni odmor. Otišao je nazad u svoju domovinu, ali se potom nije pojavio na prozivci tima za novu sezonu koja je održana 25. juna.

Amoah je u tom trenutku imao važeći ugovor sa Željezničarom (istekao 30. juna) i bio se dužan odazvati novom treneru Denisu Ćoriću.

U Željezničaru su bili raspoloženi pregovarati sa Amoahom oko potencijalnog nastavka saradnje, s obzirom da je u prethodne dvije sezone gotovo bio neizostavan član prve postave Plavih, a navodno ni sam fudbaler nije imao ništa protiv da još neko vrijeme ostane na Grbavici.

Iz Željezničara su nakon prozivke istakli da će se Amoah naknadno pridružiti ekipi, ali se do danas mladi fudbaler iz Gane nije nikome javio.

Bez obzira na to što je već sedmicama svima jasno kako Amoah neće ostati član Željezničara, na Grbavicu je svakako trebao doći po ispisnicu i kako bi završio svu neophodnu proceduru kako bi mogao pronaći novi klub.

S obzirom da je u Željezničar stigao kao 20-godišnjak, klub sa Grbavice polaže prava na određenu (simboličnu) novčanu naknadu koju će njegov budući klub morati platiti kada ga odluči potpisati.

Da situacija za 'nestalog' Amoaha bude komplikovanija, bez ispisnice iz Željezničara on ne može biti registrovan za novi klub, ko god bio u pitanju.

S obzirom da se Željezničaru po tom pitanju već sedmicama nisu javili ni Amoah, a ni ljudi koji ga zastupaju, pravo je pitanje šta će uopšte biti s karijerom mladog krilnog napadača koja je, ne tako davno, puno obećavala. Prije samo godinu dana, Amoah se čak povezivao i sa velikim transferom u švicarski Basel, a sada o njemu nema ni traga ni glasa.

Zanimljivo je da Joseph Amoah već dugo ništa ne objavljuje ni na društvenim mrežama, gdje je ranije bio vrlo aktivan.

Joseph Amoah je za Željezničar odigrao 65 utakmica, postigao je devet golova uz isto toliko asistencija. Prethodno je igrao za Rudar Prijedor, slovački Trenčin i Accru Lions iz Gane.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo