14°C
Mostar 20°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 16°C

26.07.2024 / 17:10 Fudbal - Jednogodišnji ugovor

Sloboda brzo našla zamjenu za Nalića: Marko Maksimović novi trener kluba sa Tušnja

Sloboda brzo našla zamjenu za Nalića: Marko Maksimović novi trener kluba sa Tušnja
Foto: Vijesti.ba
Nakon što je jučer sa mjesta trenera FK Sloboda smijenjen Zlatan Nalić, klub sa Tušnja već danas je potpisao ugovor sa novim trenerom. Marko Maksimović je imenovan kao novi trener FK Sloboda.

Maksimović je sa Tuzlacima potpisao jednogodišnji ugovor sa opcijom produženja na dodatnu godinu.

„Marko Maksimović dobro je poznato ime u bosanskohercegovačkim fudbalskim okvirima. Bio je član U-21 reprezentacija koja je igrala čuvenu baraž utakmicu sa Njemačkom a kao igrač okitio se titulom prvaka BiH u sezoni 2010/2011 a u sezoni 2009/2010 osvojio je KUP BiH oba puta ekipom Borca iz Banja Luke.

Kao trener okitio se titulom prvaka u sezoni 2020/2021.Klupsko rukovodstvo čvrsto vjeruje da će novi trener dodatno unaprijediti igre naše ekipe te nastaviti pobjednički u novoj sezoni. Sezoni koja će prema svim predviđanjima biti najteža u proteklih petnaestak godina te s tim u vezi pozivamo sve navijače našeg kluba da učine sve kako bi se stvorio pozitivan ambijent oko našeg kluba“, naveli su iz Slobode.

Podsjetimo, sljedeće sezone će iz najvišeg ranga bh. nogometa ispasti četiri kluba, a Sloboda je ove sezone ponovo ušla u najviši rang.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo