17.10.2024 / 12:17 Regija - Beograd

Advokat oštećenih o slučaju iz 'Ribnikara': Vjerujem da idemo ka osuđujućoj presudi

Advokat oštećenih o slučaju iz 'Ribnikara': Vjerujem da idemo ka osuđujućoj presudi
Foto: nova.rs
Maloljetnik K. K. (14), koji je trećeg maja prošle godine počinio masakr u beogradskoj školi "Vladislav Ribinikar", stigao je nešto prije deset sati u Specijalni sud u Beogradu, gdje će nastaviti svjedočenje u postupku protiv njegovih roditelja Miljane i Vladimira Kecmanovića, piše Nova.rs.

K. K. je u sud dovezen sanitetom, piše Nova.rs.

U sud su stigli i roditelji djece ubijene u "Ribnikaru", kao i porodica stradalog čuvara. Ognjen Božović, punomoćnik porodica oštećenih, prije suđenja govorio je o postupku.

"Danas bi trebalo da se nastavi saslušanje maloljetnog ubice, imamo priliku da nastavimo sa postavljanjem pitanja. Probaćemo da razumijemo kako je došlo do trećeg maja, da razmotrimo teme, koje su to bile pobude i šta je time želio da postigne. Nadam se i da ćemo dodatno utvrditi poziciju za utvrđenje odgovornosti zašto se to desilo. Vjerujem da idemo u pravcu ka osuđujućoj presudi, njegov iskaz nije presudan u tom smislu, ali smatram da jeste značajan", kaže advokat i dodaje:

"Nadam se da ćemo i danas dobiti još dodatnog materijala koji će utvrditi našu poziciju. Razumijem da postoji opravdan interes javnosti i ja sam od prvog dana zagovarao tezu da suđenje bude otvoreno za javnost, ali s obzirom da postoji sudska odluka o isključenju smatram da svako curenje informacija mora da bude ispitano i sankcionisano. U suštini dovodi do jednog okruženja gde mi kao advokati ne možemo da komentarišemo naslove na portalima i novinama. Ne možemo da govorimo o detaljima iz sudnice, a razni detalji završavaju u javnom prostoru. To sve otežava naš rad i traumatizuje žrtve i to nekako mora da se zaustavi. Nadam se da će tužilaštvo imati uspjeha", kaže Ognjen Božović.

Podsjeća se, Vladimir Kecmanović, otac dječaka-ubice, tereti se da je izvršio krivično djelo teško delo protiv opšte sigurnosti, s obzirom na to da je diete od tada 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, te da nije adekvatno čuvao oružje koje je imao u svojoj kući.

Dječakova majka se tereti za krivično djelo nedozvoljeno držanje, nošenje i promet oružja, imajući u vidu da je njen DNK trag pronađen na jednoj od čahura u učionici škole, kao i na gumici za kosu kojom je bila vezana flaša u kojoj je njen sin napravio molotovljev koktel.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo