17.10.2024 / 19:24 Regija - Sjeverna Makedonija

Razbijena banda koja je organizovala prostituciju, nađeno 35 djevojaka

Razbijena banda koja je organizovala prostituciju, nađeno 35 djevojaka
Foto: Ilustracija
Policija Sjeverne Makedonije je danas saopštila da je na zapadu te zemlje uhapsila 13 osoba iz bande koja je posredovala u prostituciji i ilegalnoj trgovini drogom, a da je jedna osoba u bjekstvu.

Obavljeni su pretresi na 17 mjesta u regionu Tetova i u Ohridu gdje je u ugostiteljskim objektima zatečeno 35 djevojaka iz Ukrajine, Rusije, Sjeverne Makedonije, Srbije, Moldavije, Albanije i Kolumbij, piše Beta.

Oduzeta su putnička vozila, veća količina novca i zlata, radio-stanice, nož, gasni pištolj, tri laptopa, "knjige gostiju" i knjigovodstvena dokumentacija.

Grupa je prihode od krivičnih djela prikrivala pranjem novca i drugim prihodima od krivičnog djela, piše u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije.

Bandu je formirao jedan 35-godišnjak iz sela Bogovinje, kod Tetova, koji je organizovao i koordinirao pripadnike bande i u ugostiteljskim objektima u tetovskim selima Žerovjane i Gorno Sedlarce i u Ohridu navodio na prostituciju strane državljanke koje su "radile kao plesačice u striptiz klubovima".

"Dio kriminalne grupe bila su i dva službena lica – zatvorski službenik iz Zatvora 'Tetovo'i viši inspektor iz Tetova koji su, koristeći svoj položaj i kontakte, upozoravali grupu na policijske akcije, te vršili uticaj za olakšavanje krivičnog postupka protiv grupe i prema stranim državljanima", piše u saopštenju.

Napominje se da su koordinisanu akciju protiv te bande sproveli Odjeljenje za suzbijanje organizovanog i teškog kriminala Ministarstva sa istražiteljima Istražnog centra Tužilaštva za organizovani kriminal i korupciju Sjeverne Makedonije.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo