1°C
Mostar 6°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 4°C
Bihać 1°C

29.06.2022 / 11:29 Ostali sportovi - "Pustolovna utrka"

U subotu počinje hercegovački triatlon u Čapljini

U subotu počinje hercegovački triatlon u Čapljini
Foto: Fena

Turistička organizacija Čapljinka, pod pokroviteljstvom Grada Čapljine organizira 17. hercegovački triatlon pod nazivom "Pustolovna utrka" koji će započeti u subotu, 2. srpnja u 18 sati.

Natjecatelji će voziti kanue 7,1 kilometar, od kupališta "Matica" na rijeci Trebižat do Struga, kupalište "Jaz", najavili su organizatori.

Dodaju kako će natjecatelji potom trčati 1,1 kilometar od Struga, kupalište "Jaz" do Mogorjela, nakon čega će voziti bicikla kroz grad prema Klepcima, te u Park prirode Hutovo blato u dužini od 9,1 kilometar od Mogorjela do Karaotoka.

Svrha ovoga natjecanja je povezivanje prirodnih ljepota i kulturno-povijesnih znamenitosti koji su u funkciji prezentacije turističkih potencijala Čapljine.

"Cilj je promidžba i oživljavanje prirodnih, turističkih ljepota našega kraja i sportskog natjecateljskog duha, kao i promicanje aktivnosti na otvorenom kao sredstva za poticanje održivog razvoja, promicanja zdravlja i tolerancije, međusobnog razumijevanja i poštivanja", poručili su organizatori.

Natjecatelji se mogu prijaviti u uredu Turističke organizacije Čapljinka najkasnije do sutra u 12 sati, ističe se u najavi. 

(Vijesti.ba / Fena)

Izdvajamo