13°C
Mostar 19°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C

25.02.2024 / 20:29 Fudbal - Serie A

Inter deklasirao još jednog rivala za 10. pobjedu u nizu

Inter deklasirao još jednog rivala za 10. pobjedu u nizu
Foto: X
Prvoplasirana ekipa Intera u okviru 26. kola italijanske Serie A, gostovao je kod Leccea i pitanje pobjednika riješio nakon sat vremena igre.

Konačan rezultat bio je 0:4.

Inter je na ovo gostovanje stigao sa nizom od 11 utakmica bez poraza i nakon pobjede nad Atletico Madridom, dok je domaćin u prethodna dva susreta Serie A poražen. Lecce je zadnji put na domaćem terenu protiv Intera slavio prije gotovo 24 godine, prenosi SCsport.

Gosti su već u 15. minuti stigli do vodstva, a strijelac je bio Lautaro Martinez, a već početkom drugog poluvremena Inter u dvije minute rješava sve dileme oko pobjednika današnjeg susreta, prvo je Frattesi pogodio u 54. minuti, a nakon njega i Lautaro Martinez postiže svoj drugi gol na meču i svoj 22. gol u Seriji A ove sezone.

Gosti se nisu zaustavili na 0:3, nego su u 66. minuti nakon kornera i centaršuta Di Marca, golom Stefana de Vrija stigli do ubjedljivih 0:4.

Inter je i ovom pobjedom potvrdio ozbiljnu kandidaturu za šampionsku titulu, prvi su na tabeli sa osam bodova prednosti i utakmicom manje u odnosu na prvog pratioca, Juventus. Lecce će se do kraja sezone boriti za opstanak, a trenutno imaju četiri boda prednosti u odnosu na ekipu koja se nalazi na mjestu koje vode u Seriju B.

Serie A, 26. kolo

Lecce – Inter 0:4 (L. Martinez 15’, 56’, D. Frattesi 54’, S. de Vrij 66’)


(Vijesti.ba)

Izdvajamo