1°C
Mostar 7°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 5°C
Bihać 4°C

28.02.2024 / 21:21 Svijet - Nepoznat motiv

Napad usred dana: Mladić u Duisburgu nožem nasrnuo na dvoje djece

Napad usred dana: Mladić u Duisburgu nožem nasrnuo na dvoje djece
Foto: Ilustracija
Kod škole u Duisburgu na zapadu Njemačke 21-godišnjak je nožem i baterijskom lampom napao dvoje djece, objavila je policija. Policija je uhapsila muškarca koji se nalazio u blizini ubrzo nakon napada. Motiv za napad još uvijek nije utvrđen.

Prema navodima policije, uhapšeni je njemačko-bugarskog porijekla. Napad se dogodio oko podneva, usred bijela dana. Napadnuti dječak i djevojčica uspjeli su pobjeći u obližnju katoličku osnovnu školu. Tamo im je u pomoć pritekla učiteljica, izvijestila je policija. Oboje djece je potom odvezeno u bolnicu.

Kako javlja dpa, napadnuta djeca imaju između devet i 14 godina. Ured javnog tužitelja u Duisburgu rekao je da neće komentarisati slučaj do sutra.

Nakon napada na lice mjesta su izašli forenzičari, a na trotoaru su se vidjeli tragovi krvi, navodi dpa. Policajci u bijelim zaštitnim odijelima pregledali su ulicu i okolinu.

Mnogi roditelji okupljeni u školi izrazili su zabrinutost jer je prošlog četvrtka došlo do napada nožem na učenike u školi u Wuppertalu, koji se nalazi u istoj pokrajini.

U tom napadu povrijeđeno je sedam učenika, a 17-godišnji napadač je uhapšen.

Prema tvrdnjama istražitelja, učenik je tokom odmora iznenada nožem napao nekoliko kolega iz razreda, a zatim je sebi navodno nanio teške povrede prije nego što ga je učiteljica uspjela nagovoriti da prestane.

Prema saopćenju policije i državnog tužilaštva, postoje indicije da je 17-godišnjak psihički bolestan.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo