21°C
Mostar 26°C
Tuzla 25°C
Banja Luka 26°C
Bihać 23°C

15.06.2024 / 13:19 Regija - Zabilježena tri slučaja

Sa sezonom kupanja je počela i sezona krađa na plažama

Sa sezonom kupanja je počela i sezona krađa na plažama
Foto: Ilustracija
Tokom ljetnih mjeseci, kada počne sezona kupanja, redovno se pojavljuju i neželjene krađe po plažama u turističkim mjestima u Hrvatskoj, objavila je PU primorsko-goranska.

Kažu da je u proteklih nekoliko dana policija zaprimila tri prijave krađa u kojima su, za sada, nepoznati počinioci iskoristili nepažnju građana te im otuđili stvari ostavljene bez nadzora.

U Opatiji je tako oštećena austrijska državljanka kojoj je iz torbe počinioc otuđio novčanik sa 400 eura. Bez novca i drugih stvari ostala su i dva hrvatska državljana koja su na plažama bez nadzora ostavili torbe.

Na plaži Kantrida u Rijeci je otuđen novčanik iz torbe s oko 200 eura, dok je na Rabu u Barbatu na plaži mladić otišao u more plivati pa mu je nestao mobitel iz torbe.

“Kako ne bi postali žrtve ovakvih i sličnih krađa, građanima i turistima savjetujemo da na plažu nose samo neophodne predmete i manje novčane iznose. Posebno upozoravamo da se stvari ne ostavljaju bez nadzora, a prilikom odlaska u more treba ih ostaviti drugim osobama na čuvanje”, poručili su iz PU primorsko-goranske.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo