21°C
Mostar 25°C
Tuzla 24°C
Banja Luka 26°C
Bihać 22°C

15.06.2024 / 15:16 Regija - Zagreb

Uhapšen čovjek koji je jutros opljačkao zlataru, apoteku i skrivio saobraćajnu nesreću

Uhapšen čovjek koji je jutros opljačkao zlataru, apoteku i skrivio saobraćajnu nesreću
Foto: Arhiva
Zagrebački policajci uhapsili su danas muškarca koji je tokom jutra, nakon propale pljačke zlatare, počinio razbojstvo u apoteci i zatim u bijegu vozilom izazvao saobraćajnu nesreću.

Osumnjičeni muškarac najprije je oko 9 sati pokušao otuđiti nakit i novac iz zlatare na Trešnjevačkom trgu, ali su ga u toj namjeri spriječili vlasnik i član porodice pa je s mjesta događaja pobjegao vozilom, saopštila je zagrebačka policija.

Nedugo nakon toga se dovezao do Doma zdravlja na Aveniji Većeslava Holjevca, ušao u apoteku te uz prijetnju vatrenim oružjem počinio razbojništvo nad tri zaposlenice i otuđio novac.

Zatim se vozilom dao u bijeg prema Jadranskom mostu, no na nadvožnjaku kod trgovačkog centra naletio je na vozilo ispred sebe, pri čemu vozačica tog vozila nije povrijeđena.

Nakon saobraćajne nesreće izašao je iz vozila i krenuo trčati prema univerzitetskoj bolnici, gdje je uhapšen jer je tada, prema procjeni policajaca koji su ga pratili, bila najmanja opasnost za građane i same policijske službenike.

Osumnjičeni je priveden na kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo