21°C
Mostar 26°C
Tuzla 25°C
Banja Luka 26°C
Bihać 23°C

15.06.2024 / 17:26 Regija - Beograd

Majka dječaka koji su prodavali krofne za njeno liječenje: 'Novac je sakupljen'

Majka dječaka koji su prodavali krofne za njeno liječenje: 'Novac je sakupljen'

Branka Dejanović Bošković, majka dvojice dječaka koji su zajedno sa prijateljima širom Beograda prodavali mafine, krofne i slatkiše sa namjerom da sakupe novac za njeno liječenje, jutros je objavila sretne vijesti - novac za liječenje je sakupljen!

Sinovi Milan (12) i Dušan (14) od jutros vjerovatno imaju osmijeh od uha do uha, budući da je njihova inicijativa, podržana od drugara, prijatelja, poznanika i ljudi sa društvenih mreža konačno urodila plodom.

Novac koji je bio potreban za Brankino liječenje u Nemačkoj je sakupljen što je ona i objavila jutros na društvenim mrežama.

"Dragi prijatelji. Želim svima da se zahvalim na nesebičnoj podršci! Novac je sakupljen, idemo u Nemačku! Hvala od srca", napisala je Branka u objavi na Facebooku.

Sa bolovima se borila više godina, ali je tek 2022. saznala sa čime se zaista bori. Nakon specijalističkog pregleda uočena je promjena u omotaču išijadikusa za koju je procijenjeno da je benigna. Iste godine učinjeno je operativno liječenje, ali tumor nije mogao biti u potpunosti otklonjen nakon čega je započeto liječenje hemoterapijama i zračenje "x nožem".

Prošle godine došlo je do recidiva bolesti nakon čega je učinjena još jedna operacija prilikom koje nije postojala mogućnost uklanjanja cijelog tumora.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo