23°C
Mostar 24°C
Tuzla 26°C
Banja Luka 27°C
Bihać 25°C

03.04.2024 / 15:42 BiH - Radna posjeta

Buhač i Martinović u Konjicu: Osjeti se dobra vibracija u gradu

Buhač i Martinović u Konjicu: Osjeti se dobra vibracija u gradu
Foto: Vijesti.ba

Premijerka Hercegovačko-neretvanskog kantona Marija Buhač i zamjenik predsjedavajućeg Skupštine HNK-a i predsjedavajući Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, Tomislav Martinović boravili u radnoj posjeti Gradu Konjicu gdje su se sastali sa gradonačelnikom Osmanom Ćatićem.

- Danas smo posjetili Grad Konjic kako bismo sa gradonačelnikom Ćatićem razgovarali o aktuelnim projektima koje Grad Konjic provodi u tekućoj godini sa naglaskom na projekte koji se kroz različite programe realizuju uz podršku Vlade HNK, te o planovima za budućnost kako bi se stvorili bolji i kvalitetniji uslovi za život svih naših građana - kazala je premijerka Buhač naglašavajući da je razgovarano i o projektima koji bi osigurali uslove za povratak Hrvata na ovo područje.

- Bilo je zadovoljstvo razgovarati o aktivnostima koje se provode u gradu Konjicu, kao i onome što činimo sa kantonalnog i federalnog nivoa, kako bi sve skladno funkcionisalo. Akcenat je bio na infrastrukturi i nekim zakonskim rješenjima, koje bi trebali definisati. Zahvaljujem gradonačelniku Ćatiću na onome što je do sada učinio, da se osjeti ta dobra vibracija u ovom gradu, te se nadamo i očekujemo da ćemo ovakvu dobru saradnju nastaviti i u budućnosti- kazao je gospodin Martinović.

Gradonačelnik Ćatić zahvaljujući se na posjeti naglasio je značaj saradnje lokanih zajednica sa čelnim ljudima Vlade i Skupštine HNK, kantonalnog i federalnog nivoa, kako bi se kroz iznalaženje zajedničkih rješenja omogućila bolja implementacija infrastrukturnih projekata.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo