16°C
Mostar 23°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 22°C
Bihać 20°C

25.06.2024 / 21:31 Svijet - Kevin Craig

Od 'zabave' do suspenzije na izborima: Britanski političar se kladio sam protiv sebe

Od 'zabave' do suspenzije na izborima: Britanski političar se kladio sam protiv sebe
Foto: Facebook
Laburistička stranka suspendovala je svog kandidata na nadolazećim parlamentarnim izborima jer se kladio protiv sebe. Komisija za kockanje pokrenula je istragu.

Kevin Craig se takmiči u izbornom okrugu Central Suffolk and North Ipswich. Radi se u okrugu u kojem Konzervativna stranka ima gotovo sigurnu pobjedu. Sky News piše kako se Craig kladio na ishod glasanja u vlastitoj izbornoj jedinici, uloživši novac na okladu da će biti poražen na izborima, prenosi Index.

Laburisti su potvrdili da je stranka suspendovala Craiga, ali s obzirom na to da su parlamentarni izbori sljedeći četvrtak, uz njegovo ime na izbornom listiću će i dalje stajati "Laburisti". Iz stranke su također najavili kako će Craigu vratiti 100.000 funti koje je donirao stranci otkako je Sir Keir Starmer došao na čelo laburista.

Craig je na X-u istakao kako se kladio "zbog zabave".

"Prije nekoliko sedmica, kada sam mislio da nikada neću osvojiti ovo mjesto, kladio sam se na pobjedu konzervativaca. Sav dobitak sam namjeravao dati lokalnim dobrotvornim udruženjima", napisao je.

"Iako nisam stavio ovu okladu s bilo kakvim prethodnim znanjem o ishodu, ovo je bila velika pogreška, zbog koje se bezrezervno ispričavam", dodao je. Poručio je kako ima veliko poštovanje prema stranačkom šefu.

"Ispravno je da stranka podržava najviše standarde za svoje parlamentarne kandidate, baš kao što javnost očekuje najviše standarde od bilo koje stranke koja se nada služiti u vladi", naveo je. Obećao je kako će sarađivati u istrazi Komisije za kockanje te je uputio izvinjenje svojim saradnicima.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo